מזונות על: המאכלים שיאריכו את חייכם נחשפים
עדיין לא מצאנו שום מאכל שיעזור לכם לחיות לנצח, אבל המאכלים האלה יביאו אתכם הכי קרוב לשם. באמצעות הידע המדעי העצום שהמין האנושי רכש בשנים האחרונות, אנו יכולים לדעת כיצד מאכלים מסוימים משפיעים על התאים בגופנו ובכך להפיק מסקנות בנוגע למזונות אשר עשויים לשפר את הבריאות שלנו, להפוך אותנו לאנרגטיים יותר ולעזור לנו להישאר מרוכזים לאורך זמן. אם אתם אוהבים את החיים, אתם תאהבו את המאמר הזה.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
אוכמניות ופירות יער
אוכמניות, פטל, אוכמניות, תותים, גרגרי יער, וגרגרי גוג’י ברי הם בראש רשימת מזונות העל (סופר-פוד) שלנו בשל האיכויות הבריאותיות הרבות שלהם. אוכמניות הינן פרי עמוס בנוגדי חמצון הידועים כחומר אנטי סרטני חזק הנלחם בתאים סרטניים. הם אף בעלי יכולת להאט את התהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף ולמנוע מחלות לב. ללא יוצא מן הכלל, הם טעימים ועשירים כמו שאר הפירות האחרים.
חשוב לדעת :
- מומלץ לקנות אוכמניות ופירות יער קפואים. האלטרנטיבה המוצלחת ביותר לצריכה יומית הינה בשייק בריאות בבוקר או כקינוח בצהרי היום, הוסיפו גם בננה ותמר. אוכמניות ופירות יער בדומה לפירות אחרים נשארים טריים בהקפאה וערכם התזונתי איננו נפגם.
- אם אתם באמת אוהבים פירות, נסו להימנע מתותים בשל הריסוס הרב אשר נספג אל תוך בסיס התות. התות נמצא בראש הרשימה של הפירות המלוכלכים ביותר נבדקו על ידי EWG הארגון סביבתי אמריקאי (ללא מטרת רווח) המתמחה במחקר בתחומי כימיקלים רעילים, חקלאות, קרקעות ציבוריות, ואחריות תאגידים.
ירקות בעלי עלים ירוקים וירקות ממשפחת המצליבים
ירקות בעלי עלים ירוקים אינם זהים לירקות ממשפחת המצליבים. ירקות ירוקים הם המזון הטוב ביותר שנאכל לצרוך באופן יום יומי, חופן של עלים ירוקים וירקות ממשפחת המצליבים לארוחת בוקר או ערב יכול להיות התוספת המושלמת לכל ארוחה. במונחים של חומרים מזינים פר ערך קלורי נראה שירקות בעלי עלים ירוקים נמצאים בראש רשימת היעילות, הם מעניקים ערך תזונתי רב ביחס לערך הקלורי הנמוך שלהם. אז מה הם ירקות ממשפחת המצליבים? הם זכו בשמם בשל הדמיון הרב בין המספר העלים שברשותם לצלב הנוצרי. נדמה שכולנו שנהגנו לפתח אליהם שנאה בהיותנו ילדים, אלו היו בעיקר כרוב ירוק, כרוב ניצנים, עלי חרדל, כרוב, ברוקולי, כרובית, צנון וכדומה.
ירקות ממשפחת המצליבים מציעים הגנה כפולה מפני סרטן, במחקרי אוכלוסייה נצפו שנים בהם התקיימה עליה של 20 אחוזים בצריכת המזון הצמחי ובמקביל נרשמה ירידה של כ-20 אחוז בשיעורי הסרטן, עם זאת עלייה של 20 אחוזי בצריכת ירוקות ממשפחת המצליבים הביאה לירידה משמעותית אף יותר בקרב חולי האזרחים במחלת הסרטן, ירידה של עד 40 אחוזים.
חשוב לדעת :
- כדי לשמור על הערך התזונתי הגבוה של ירקות בעלי עלים ירוקים וירקות ממשפחת המצליבים חשוב להימנע מבישול ולתעדף צריכה של הירקות באופן טבעי, ללא בישול או חומרים משמרים אחרים.
- ההגנה מפני סרטן הקיימת בירקות ממשפחת המצליבים להציע מגיעה מאנזים הנקרא “סולפורפאן” המתפרץ בצמח רק לאחר לעיסה, קציצה, חתיכה או פציעה של הצמח. כאשר אנו בוחרים לבשל את הצמח, כל איכויות הסולפורפאן נעלמות לכן חשוב לקצוץ ולאכול את הצמחים בטווח של עד 40 דק.
זרעי פשתן ואגוזים אחרים
הכירו את מזון העל המיוחד ביותר ברשימה – זרעי פשתן. זרעי פשתן מציעים אוסף של יתרונות תזונתיים וכמות נכבדת של חלבון, ויטמינים מקבוצת B ופיטוכימיקלים, אבל בעיקר, אנחנו אוכלים אותם בעבור ערכי השומן הלא רווי הגבוהים שלהם (אומגה 3). בתור בונוס, זרעי פשתן הם “אנטי אנגיוגנזה”, כלומר הם עוזרים “להרעיב” את תאי הסרטן באמצעות עיכוב צמיחת כלי דם בגידולים. נראה שמחקרים מאמתים כי אגוזים תורמים לאריכות חיים, רבע כוס ביום מספיקה בכדי להגביר את תוחלת החיים הממוצעת.
חשוב לדעת :
- אתם חייבים לטחון את זרעי הפשתן וזרעים אחרים אם אתם רוצים שהגוף יצליח לספוג את כל החומרים המזינים שלהם, אחרת ללא טחינה הם פשוט עוברים דרך הגוף. הפעם הבאה שתפגשו אותם כנראה תהיה באסלה.
- הידעתם? קלייה של אגוזים הורסת חלק מהחומרים המזינים המצויים בהם, איכלו יותר שקדים ואגוזים טריים.
בצל ושום
בצל ושום הנם שני מרכיבים עיקריים בכל מטבח, אבל אל נא תשכחו את חבריהם האחרים למשפחה בניהם נמנים גם כרישה ובצל ירוק. רובנו חושבים שדיאטה צמחית עשויה להביא לחיזוק של המערכת החיסונית, אך למען האמת הדברים שבאמת מחסנים ומחזקים אותה הנם שני שום ובצל חי. מנה יומית של 1-2 שני שום ובצל ירוק, סגול, לבן או צהוב כתוספת לסלט היומי יכולה להפחית את הסיכון לחלות ב-5 סוגים שונים של סרטון ב-50 עד 88 אחוזים. זה בדיוק מה שהופך אותם למזונות על.
חשוב לדעת :
- מבחינת תזונה זה אותו הסיפור: צבעוני יותר, כן ייטב. אז בצל סגול עדיף על בבצל צהוב או לבן. ככל שי יותר פגמנטים של צבע – קיימי יותר ערכי תזונה חיוביים בעבורנו.
- בדומה לירקות המצליבים בעת שחותכים בצל ושום מתחרשת תגובה כימית בה משתחררים אינזימים למשך 15-20 דק. מה שהופך אותם לתוספת מושלמת לסלט, כמו חטיף או תבלין.
שעועית וקטניות אחרות
מסתבר הקטניות הקטנות האלה מעניקות הגנה מקסימלית מפני סרטן ואף מומלצים לצריכה בכל ארוחה. חשוב שנלמד רגע את המתמטיקה הפשוטה של הרזיה – שעועית היא חלבון טהור וחלבון אינו מאיץ או גורם לצבירת שומן בגוף. משמע אם נצטרך לבחור בין פחמימה בכל ארוחה לבין חלבונים – כנראה שנעדיף לבחור בחלבונים. עם זאת, חשוב לא להימנע מפחמימות שכן גם הן חשובות למאגרי האנרגיה של הגוף.
חשוב לדעת :
- שעועית, אפונה, חומוס, עדשים וקטניות אחרות תורמות לתחושת שובע לאורך זמן בשל תהליך העיכול הארוך שהן דורשות מהגוף לעבור. בנוסף קטניות גם עשויות לצמצם את הרצון לזלול ולנשנש שטויות בין הארוחות.
- הימנעו משימורי ירקות. העדיפו לאכול קטניות נקיות, ללא מלח, ללא הקדחה. הוסיפו נשנוש יומי של גרגרי חומוס, מטבל חומוס או אפילו פולי סויה בין הארוחות.
כורכום
היתרונות הבריאותיים של הכורכום קיימים בראש ובראשונה בעיקר בשל פיגמנט ה”כורכומין” המעניק לכורכום את הצבע החזק שלו, ה” כורכומין” הנו חומר אנטי דלקתי העוזר במניעת סרטן. זה מה שהופך אותו למזון על שחשוב לכלול בתזונה היומית ובכלל סירי הבישול. הכמות המומלצת לצריכה יומית היא בין רבע לחצי כפית.
חשוב לדעת :
- כמות קטנה של פלפל שחור לצד הכורכום מגבירה את הספיגה הביולוגית של הכורכומין בגוף ב-20 אחוזים.
- חשוב למתן את צריכת הכורכום היומית שכן היא עשויה להגביר את הכאב אצל אנשים עם אבני מרה וכמות גדולה מדי עלולה לתרום אבנים בכליות.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח