10 יתרונות בריאותיים של אבוקדו
האבוקדו הוא פרי בעל שימושים רבים בשל אחוזי השומן הגבוהים המצויים בו. חוץ מטעמו הנהדר, האבוקדו מכיל יותר מ-10 אחוזי שומן. הוא עשוי לשמש אותנו בתחומי הקוסמטיקה והרפואה האלטרנטיבית ובעיקר תוכלו למצוא אותו יום יום כחלק בלתי נפרד מהארוחה שלכם. האמת היא שהפרי הנפלא הזה עשוי מיותר מ-70 אחוזי מים, סיבים תזונתיים ובעל רמות גבוהות של אשלגן לכל מאה גרם המצויים בו. כך שבאכילת אבוקדו יחיד אנחנו מעניקים לגופנו אוסף נכבד של ויטמינים. אבוקדו אומנם משתלב בכל ארוחה אך לרוב אינו מבשיל מהר, בכדי להבשיל את האבוקדו באפשרותכם לעטוף אותו בנייר או בקרטון יחד עם בננות או תפוחים. אלו למעשה מפרישים “אתן” חומר המאיץ את תהליך ההבשלה של האבוקדו. אם זה לא שכנע אתכם למה כדאי לכם לאכול יותר אבוקדו, לפניכם 10 יתרונות נוספים של אבוקדו.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
מגביר את הריכוז
הנה קצת חומר למחשבה! אבוקדו מלא באומגה 3, חומצות שומן וויטמין E המשפיעים על הריכוז שלנו. חומרים אלו למעשה מאפשרים מעבר גדול יותר של דם לקליפת המוח שלנו. חלק זה אחראי על פעולות שונות שאנחנו מבצעים באופן יום יומי כמו קבלת החלטות, תכנון נכון וחשיבה ביקורתית ומשכילה. לכן בכל פעם שאתם אוכלים אבוקדו בתחילתו של יום את מקדמים את יומכם לעבר יום פורה בעל חשיבה ממוקדת ויעילה.
מפחית כולסטרול
לא רבים יודעים אך אבוקדו למעשה מפחית כולסטרול! אבוקדו מלא בשומן חד בלתי רווי אשר מסייע להורדת ה”כולסטרול הרע” בגופנו. עם כל זה לא הספיק להרשים אתכם, תנו לנו לגלות לכם סוד נוסף! לא רק שיש ביכולתו של האבוקדו להעלים את הכולסטרול הרע אלא גם להעלות את הכולסטרול הטוב, בעזרת תרכובות הפיטוסטרולים המצויים בו. באבוקדו אחד ניתן לקבל כ-32 אחוזים מכמות השומן היומית המומלצת לאדם. עם זאת לאבוקדו יתרונות נוספים בשל אחוזי השומן הגבוהים שהקיימים בו כמו הפחתת הסיכויים לחלות במחלות לב ולחטוף שבץ.
מספיג חומרים מזינים בגוף
הידעתם כי ויטמינים רבים לא מצליחים להיקלט בקלות בגופנו? ויטמינים רבים מסיסים אך ורק בעזרת שומן, או במילים אחרות הם למעשה דורשים שומן בכדי להיספג בגופנו. הוויטמינים אשר נכללים בקבוצה הזו הם – A, K, D ו- E. בכך שאתם מוסיפים אבוקדו לתפריט הקבוע שלכם אתם מאפשרים לוויטמינים וחומרים מזינים אחרים להיספג יותר בגופכם. כך הארוחה שלכם הופכת ליותר עשירה ובריאותית בעבורכם.
נלחם בדלקות פרקים
אבוקדו מכיל שומן (Polyhydroxylated (PFAs המסייע לגוף להילחם בדלקות אשר בשלב מאוחר יותר עשויות להתפתח לדלקות פרקים. בנוסף אבוקדו מכיל נוגדי חמצון חשובים, כגון ויטמינים מסוג C ו- E העוזרים גם הם להילחם בדלקות ועשויים גם להקל על הסימפטומים.
משפר את הראייה ומגן על העיניים
זוהי עובדה מפתיעה, אבוקדו מכיל לוטאין וזאקסנטין אלו חיוניים לבריאות הכללית של העיניים שלנו. הם עוזרים להגן על העיניים מפני גלי אור חזקים ומזיקים ואף עשויים להפחית את הסיכון לחלות בדלקות ומחלות עיניים אחרות.
מאיץ את חילוף החומרים בגוף
7 אחוזים ממשקל האבוקדו מורכב מסיבים תזונתיים. אבוקדו אחד מכיל כ-27 אחוזים מכמות הסיבים המומלצת לאדם ביום. אלו חדשות נהדרות למעוניינים לרדת במשקל. על ידי שילוב אבוקדו בתפריט היומי אתם למעשה גורמים להאצה בחילוף החומרים בגוף ולהפחתה ברמות הסוכר בדם. אלו יכולים להטיב עם דיאטות שונות.
עוזר לרדת במשקל
אנחנו מאמינים שתזונה נכונה היא חלק בלתי נפרד מתהליך הירידה במשקל. אבוקדו הוא פרי נהדר, אך עם זאת אנשים רבים בוחרים להימנע מאכילת אבוקדו בעת שהם מנסים לרדת במשקל. זאת בשל האמונה כי שומן הוא מסוכן לתהליך ההרזיה, אך כמו שציינו בסעיף הכולסטרול, האבוקדו למעשה עושה בדיוק את ההפך ממה שהרוב מצפים. אבוקדו משמש כאנרגיית שריפה לשומן וכולסטרול רע. האמת היא שהדבר הטוב ביותר שאבוקדו יכול לעשות למעננו בעת שאנחנו מעוניינים לרדת במשקל הוא לגרום לנו לתחושת שובע. את זה אבוקדו עושה מצוין. כן! אבוקדו גורם לתחושת שובע, זאת על ידי הפרשת הסרוטונין אשר מתרחשת במוח שלנו בעת אכילתו.
אבוקדו מכיל יותר אשלגן מכל ירק או פרי
אשלגן הוא מינרל חשוב אשר רוב האנשים לא צורכים מספיק כחלק מהתזונה הקבועה שלהם. כף אחת של אבוקדו מכילה 14 אחוזים מכמות האשלגן המומלצת לאדם ביום. למעשה אבוקדו מכיל יותר אשלגן מבננה אשר מכילה רק 10 אחוזים. צריכה קבועה של אשלגן יכולה להטיב עמכם בתחומים רבים כמו הפחתת לחץ דם, הורדת הסיכון לחטוף שבץ, התקפי לב ומחלות שונות הגורמות לאי ספיקת כליות.
מלא בחומצות פוליות המטיבות עם נשים בהריון
אם את בהריון זה הזמן לאכול אבוקדו! כף אחת מכילה כ-25 אחוזים מהכמות החומצות הפוליות מומלצות לנשים בהריון. החיוניות להתפתחות תקינה של התינוק וכן לבריאותה של האם.
מתקן רקמות בגוף
אבוקדו מתקן רקמות בגוף זאת על ידי רמות ויטמין ה-C המצויות בו. ויטמין C ממלא תפקיד חיוני במערך הרקמות בגוף שלנו, הוא עשוי לעזור בתהליך הצמיחה והתיקון של רקמות פגועות. כן גם, אבוקדו מלא ברמות גבוהות של ויטמינים מקבוצת B ובמיוחד ויטמין B6 האחראי על שמירה על מערכת חיסונית חזקה. שילוב של אבוקדו בתפריט היומי יכול למנוע חדירה של מחלות וזיהומים רבים אל תוך גופכם.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח