איך התזונה שלנו יכולה להשפיע על בריאות השיער
כיום כולם יודעים כי מה שהם אוכלים משפיע משמעותית על המשך חייהם: האופן שבו גופם יתפתח, מצבם הבריאותי הפיזי, מצבם הבריאותי הנפשי והמראה החיצוני שלהם. השיער שלכם, בין היתר, זקוק לחלבונים, אומגה 3, ויטמין A, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ויטמין E והמינרלים אבץ וברזל.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
כדי לדעת מה לאכול, למה וכמה, ריכזנו כאן עבורכם את כל המאכלים שכדאי לכם לשלב לשם שיער בריא, חזק ובוהק.
שקדים
השקדים הם אגוזים טעימים שכדאי לשלב במאפים, מאכלים שונים או פשוט לאכול כפיצוחים. השקד מכיל כמויות יפות של סידן, זרחן, אשלגן ומגנזיום המעשירים את גופנו, מסייעים בתהליכי העיכול, האצת מחזור הדם וחיזוק השרירים והעצמות. אף מצויים בו ויטמינים רבים כגון ויטמינים מקבוצת B, סיבים תזונתיים וויטמין E המסייעים לטפל בבעיית הרדיקלים החופשיים, לנקות את מחזור הדם מהצטברויות שומנים וסוכרים ולהקל על תהליכי התקשורת בין המוח, המוליכים העצביים ושארית מערכות הגוף. כמו רוב מיני האגוזים, הוא אף מכיל חומצות שומן בריאות כגון אומגה 9 ואומגה 6, להן אנו זקוקים כדי לבנות ולבקר גורמים שונים במוחנו ולסייע בתהליכי העיכול ובניית התא. יש לציין כי אין להפריז באכילה מרובה של אומגה 6, משום שהיא כבר מצויה ברוב המזונות של התרבות המערבית ולכן, רוב האוכלוסייה סובלת מעודף של חומצת השומן הספציפית הזו.
כל הבריאות הזו מסייעת גם לשיער שלכם: היא מסייעת לחזק אותו, להאט את תהליכי ההזדקנות שלו, להאיץ את הצמיחה שלו על ידי עידוד הפרשת הורמוני מין (בזכות ויטמין E) ולתרום למראה זוהר.
תרד
העלה הירוק והבריא שכדאי לשלב בכל סלט, פסטה ואפילו מרק. זוהי כמובן הכללה לא נכונה משום שכל העלים הירוקים בריאים מאוד ומומלץ לשלב אותם בתזונה היומית שלנו, אך תרד נחשב ליוצא דופן. התרד עצמו עשיר באינספור מינרלים וויטמינים שונים כגון ויטמין A, ויטמין C, ויטמינים רבים מקבוצת B, הרבה מאוד ויטמין K, מינרלים כגון אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, חומצת השומן הבריאה אומגה 3 ועוד. היתרון של התרד הוא שהוא מכיל ויטמין C בנוסף לברזל, ועל ידי כך מביא לעיכול פשוט יותר של המינרל.
התרד מסייע לייעל את תהליכי ניקוי הרעלים, ניקוי מחזור הדם שלנו, מחדד את החשיבה הקוגניטיבית שלנו, מייעל את תהליך העיכול, מחזק את המערכת החיסונית שלנו, מתמודד ביעילות עם תופעת הרדיקלים החופשיים וכמובן – תורם שפע בריאות גם לשיער שלנו.
ויטמין A מייעל את תהליך ייצור ה-סאבום, השומן הטבעי שהגוף שלכם מפריש כדי להעניק לחות לשיער שלכם.
ויטמין C, יחד עם הברזל, מייצרים את חלבון הקולגן: זהו חלבון שמרכיב את רוב הרקמות בגופכם ולרבות השרירים, העצמות והשיער. הקולגן מעניק לגוף ולשיער את יכולת הגמישות שלהם, אשר מהותית לשימור שלהם לאורך זמן.
יוגורט
למרות הנאצה שהחלה תוקפת את מוצרי החלב בשנים האחרונות, יוגורט עדיין תופס מקום של כבוד בעולם הבריאות. היוגורט מכיל חיידקים פרוביוטים המסייעים משמעותית לתהליך העיכול שלנו בגוף. היוגורט עשיר גם בסידן, אשר דואג לתהליך חידוש התאים שלנו ובין היתר, ייצור של תאי עור חדשים, כולל תאי הקרקפת. אם נשוב לשיער, היוגורט מכיל אינספור מינרלים וויטמינים. ביניהם האבץ, אשר בנוסף לניקוי השומנים בגופנו ובשיערנו, הוא אף מונע דלקות וזיהומים או התפרצויות חמורות של פטרת. בזכות תכונותיו האנטי-דלקתיות, הוא אף אחראי לוויסות תפוקת השומן בגוף; אם אתם סובלים משיער שומני במיוחד, כדאי להם להוסיף יוגורט גם לדיאטה היומית שלכם.
בנוסף, היוגורט מכיל כמות יפה של חומצה לקטית, אשר מעניקה לחות לשיער, מסייעת לעור להיפטר מעור יבש יותר בקלות. השומן של היוגורט מעניק לחות נוספת לשיער. הוא אף מכיל נוגדי חמצון התורמים למניעת קשקשים.
היוגורט הטעים שלנו אף עשיר בוויטמינים מקבוצת B; בייחוד 5B, 2B ו- 12B. הוויטמינים מסייעים להעניק לחות לעור, להאט את נשירת השיער, חיוניים עבור גירוי צמיחת התא וחידוש התא ובין היתר גם תאי השיער ואחראיים להיות מורים לתאים וללמד אותם כיצד לייצר שומנים בריאים.
כל שעליכם לעשות, הוא להוסיף כוס של פירות טריים וטעימים והרווחתם הרבה יותר מעור בריא וקורן – הרווחתם גם ארוחה המספקת עבורכם את רוב הוויטמינים והמינרלים להם אתם זקוקים במהלך היום.
סלמון
הסלמון ודגים שומניים רבים אחרים, עשירים בחומצת השומן הרוויה והבריאה אומגה 3, אשר מהותית לצריכה גם עבור הגוף שלנו וגם עבור השיער שלנו. אומגה 3, מהותית עבור ההישרדות הבסיסית שלנו: היא חיונית לבניית קרומי התא ושומרת כי הנגישות אליהם תהיה פשוטה ויעילה ככל האפשר, היא מהווה מקור מצוין לאנרגיה, מונעת את בעיית הרדיקלים החופשיים ומסייעת למנוע היווצרות תהליכים דלקתיים, מסייעת למנוע קרישת יתר של הדם ומפחיתה את רמות הכולסטרול הרע בגופנו.
בנושא השיער, היא שומרת על הלחות בגופנו ומביאה לשיער ועור רכים ונעימים. זאת משום שהיא תורמת לאגירת הלחות בגוף כלומר, שומרת את הנוזלים בגופכם ומנצלת אותם באופן מבוקר. היא מסייעת לתרום למראה שיער בוהק ומלא. אומגה 3 מרכיבה ערך נכבד מהמוח שלכם ומנקבוביות השיער שלכם, לכן חשוב להעשיר את גופכם בה יום-יום.
אומגה 3 ניתן למצוא בעיקר באגוזי מלך (המסייעים בבניית הקולגן ומאוד מומלצים לשימור העור חלק ומתוח), אגוזים ושקדים למיניהם, מרווה, תרד ועלים ירוקים נוספים, אצות ודגים שומניים כגון סלמון, טונה, מקרל, הרינג, פורל, הליבוט, סרדינים, סול ועוד.
קינמון
הקינמון נחשב לתבלין קסום, אשר אף מימי קדם השתווה לערכו של זהב. הקינמון עשיר באופן חריג בסידן וסיבים תזונתיים. הוא אף מכיל כמויות יפות של ויטמינים ומינרלים כגון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, ויטמין K, זרחן ואשלגן.
הקינמון מסייע לייעל את תהליכי ניקוי מחזור הדם של הגוף, מאט את תהליך העיכול ותורם לתחושות רוגע, חדות וערנות על ידי האצת מחזור הדם שלנו. בנוסף, הוא מסייע לייעל את תהליכי התקשורת העצבית במוח שלנו. האצת מחזור הדם תורמת להאצת תהליכי ייצור הסאבום בגופנו וכתוצאה מכך, תורמת תוספת לחות לשיער שלנו. בנוסף, היא מסייעת לייעל את תהליך חידוש התאים ועל ידי כך להביא להאצת צמיחת שיער חדש ובריא יותר וסילוק של שיער חולה או יבש.
ויטמין C כמובן מסייע לייעל את ייצור הקולגן, אשר מחזק את השיער ותורם לגמישותו ולמראה הבוהק שלו.
האשלגן תורם לאגירת נוזלים בגוף ועל ידי כך תורם תוספת לחות גם לשיער.
כדאי לשלב את הקינמון בתה, קפה, מאפים שונים ואפילו תבשילים, לשם טעם ייחודי.
שיבולת שועל
אתם ודאי זוכרים אותה כאשר אכלתם דייסה בתור ילדים או שאולי אתם משלבים אותה כיום כקורנפלקס או ביוגורט טעים במיוחד – אך האם ידעתם עד כמה היא בריאה עבורכם? היא עשירה בחומצה סיליצילית, ויטמינים מקבוצת B, ערך יוצא דופן של מגנזיום, רמות יפות של אשלגן, סידן, חומצת השומן אומגה 3 וערך יוצא דופן של סיבים תזונתיים.
הסיבים התזונתיים מסייעים להאט את תהליך העיכול ולהפוך אותו לאיכותי יותר, מסייעים לנקות את מחזור הדם מסוכרים ושומנים ומפשטים את תהליך ייצור הצואה בגוף.
המגנזיום וויטמינים מקבוצת B תורמים לרוגע של הגוף. ויטמינים מקבוצת B כמובן מאיצים את מחזור הדם וכתוצאה מכך תורמים להארכת שיער נקי ובריא וסילוק של תאי שיער ישנים או חולים.
אומגה 3 מסייעת לשפר את החדות הקוגניטיבית, לנקות את מחזור הדם, לשמר ולשפר את הראייה שלנו ולתרום לחות לשיער על ידי אגירת נוזלים בגוף, בדומה לאשלגן. היא כמובן תורמת לתהליך ההתחדשות התאי ואף היא עוזרת לייצר תאי שיער חדשים, שיפטרו מתאי השיער הישנים.
ביצים
עשירות בחלבונים וויטמין 12B, ויטמין A וויטמין E אין זה פלא שמסכות רבות לשיער מורכבות מביצים.
החלבונים מסייעים לחזק את השיער שלכם ותורמים למראה בוהק, חזק וצעיר. בנוסף, החלבונים מסייעים לייצר הורמונים ומוליכים עצביים שונים בגוף, תורמים לו אנרגיה ומסייעים לחזק את השרירים שלכם ולהפחית נזקים לאחר אימונים.
ויטמין 12B מייעל את פעילותם של החלבונים על ידי שיפור התקשורת העצבית שלכם.
ויטמינים A ו- E כמובן מסייעים לתרום לחות לשיער ולהאיץ את תהליך הייצור התאי ועל ידי כך לשמר תחלופה בריאה של שיער חזק ונקי.
עדשים
בתור קטניות שעשירות בחלבון, אבץ, ברזל וויטמינים מקבוצת B, פשוט מאוד להבין מדוע הם כה בריאים לשיער שלנו.
האבץ מסייע לייעל את ייצור הטסטוסטרון בגופנו – אשר מהווה חומר קריטי לשימור וייצור תאי השיער שלנו. בנוסף, הוא מסייע לייעל את תהליכי הניקוי של הגוף ומשתתף בתהליכי הפירוק של החלבונים, השומנים והפחמימות, כך שיוכלו לתרום את הבריאות שלהם לגוף ולשיער.
הברזל מחזק את המערכת החיסונית שלנו, מסייע להעלות את רמות החמצן בגופנו וכמובן מסייע לייצר את חלבון הקולגן יחד עם ויטמין C וכתוצאה מכך מחזק את השיער ותורם למראה בוהק וצעיר.
ויטמינים מקבוצת B מסייעים לייעל את תהליכי התקשורת במוחנו ולהאיץ את מחזור הדם שלנו. כתוצאה מכך תהליכים רבים בגופנו מתבצעים בצורה טובה יותר ובינים תהליך ההתחדשות התאית וסילוק התאים הלא בריאים מגופנו.
אנו יכולים להכין ממרחי עדשים או לשלב אותם בתבשילים. מומלץ להשרות את העדשים כ- 6 שעות במים קרים טרם הבישול, כדי להפוך אותם לקלים יותר לעיכול ולנקיים יותר, כך שגופנו יוכל ליהנות מערכיהם התזונתיים בקלות.
בטטה
הבטטה היא מקור מצוין לבטא-קרוטן – נגזרת של ויטמין A שמגיעה מהצומח. היא מכילה ערך יוצא דופן של הוויטמין ולכן כדאי לכם לשלב אותה במזון שלכם לא רק בתור צ’יפס בטטה, אשר איננו בריא בשל טיגון ארוך ועתיר שמן, אלא כבטטה אפויה בתנור, כחלק ממרק או כתבשיל.
הבטטה אף עשירה בפחמימות מורכבות ובריאות, אשר מסייעות לתרום תחושת שובע לגוף ומספקת לו שפע אנרגיה.
אבוקדו
הפרי הטעים והשומני מעשיר את השיער שלנו וגם את העור שלנו באופן האולטימטיבי ביותר. אבוקדו הוא מקור מצוין של קרוטנואידים, ויטמינים, נגזרות של ויטמין A ונוגדי חמצון כמו אלפא-קרוטן, בטא-קרוטן, בטא-קריפטוקסנטין, זאקסנטין ולוטאין. בנוסף, האבוקדו אף עשיר בוויטמין C. אם עדיין לא שמעתם, ויטמין C הוא ויטמין אשר לא נאגר בגוף, לכן עלינו להקפיד לאכול ממנו כל יום. האבוקדו אף עשיר בוויטמין E ובחומצות שומן בריאות כגון אומגה 3 ואומגה 9. כל הטוב הזה מעניק לחות ורכות לשיער, ברק ומראה אחיד וצעיר.
כדאי לשלב את האבוקדו בסלט, סנדוויץ’ או אפילו להכין גוואקמולה כמטבל טעים, שיתרום שפע של בריאות לגופכם ולשיערכם.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח