7 זני יינות גדולים וזיווגי האוכל שלהם
כאשר שוקלים התאמה בין יין ואוכל, עדיף לבחור ביין שמאזן את הטעמים הטבעיים של האוכל. לדוגמא: יש להתאים אוכל חריף ובעל טעם ליין חריף ובעל טעם.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
כאשר אתם מחפשים לזווג בין אוכל ליין עליכם להתייחס לטעמים הבסיסיים הבאים: מתוק, מלוח, חומצי, מר, שומני ומתובלן. באופן כללי רוב סוגי היין מכילים חומציות, מרירות ומתיקות בהיבטים שונים, מה שמאפשר לקבץ את כל סוגי היינות לשלוש קטגוריות עיקריות:
- יינות מתוקים בעלי יותר מתיקות
- יינות אדומים בעלי טעמים מרירים
- יינות לבנים ומבעבעים בעלי חומציות
עכשיו לאחר שיש לכם מעט יותר ידע על קטגוריות יין בסיסיות, אפשר להתקדם לזיווגי האוכל הנכונים:
סוביניון בלאן
פירוש השם סובניון בלאן הוא “לבן פראי” ומקורו של זן זה בדרום צרפת. טעמי הפרי העיקריים של סובניון בלאן הם תפוח ירוק, פסיפלורה, דומדמניות, מלון, דבש ואפרסק לבן.
- גבינה: פטה, גבינת עיזים
- אגוזים: צנוברים
- בשר / עוף: עוף, הודו, חזיר
- פירות ים: דגים לבנים ושומניים, צדפות, לובסטר, שרימפס, סושי
- פירות וירקות: הדרים, תפוח ירוק, אספרגוס
- עשבי תיבול ותבלינים: עירית, טרגון, כוסברה
- רטבים: הדרים ושמנת
- קינוחים: סורבה, פשטידת ליים, מרנג, קינוחי מנגו
ריזלינג
ריזלינג זהו זן ענבים לבן שמקורו באזור הריין בגרמניה. הטעמים העיקריים של ריזלינג הם טעמי תפוח ירוק, הדרים ואפרסק ולהם חומציות בהירה ומרעננת; גרסאות מתוקות יותר מציעות טעמים ייחודיים של פרי טרופי, דבש ותבלין.
- גבינה: גאודה
- אגוזים: אגוזי מלך מסוכרים או אגוזי פקאן
- בשר / עוף: נקניק מעושן, ברווז, כבד אווז
- פירות ים: בס ים, פורל
- פירות וירקות: משמשים, פלפלי צ’ילי, אגסים
- עשבי תיבול ותבלינים: רוזמרין, ג’ינג’ר, תבלינים תאילנדיים או הודים
- רטבים: מנגל, חריף, צ’אטני
- קינוחים: פאי תפוחים, רוטב קרמל
שרדונה
מקורו של השרדונה הוא באזור היין בורגונדי שבמזרח צרפת. אומרים ששרדונה “מיוצר ביקב”, מכיוון שהוא מקבל את הטעם החמאתי שלו משיטות הייצור של היינות. הטעמים העיקריים עמם הוא מזוהה הם תפוח צהוב, כוכב ים, אננס, וניל וחמאה.
- גבינות: גבינות עדינות ורכות למחצה או גבינות אחרות בעלות ורידים כחולים
- אגוזים: שקדים וכמעט כל אגוז קלוי
- בשר / עוף: עגל, עוף, חזיר
- פירות ים: הליבוט, שרימפס, סרטנים, לובסטר
- פירות וירקות: תפוח אדמה, תפוח, דלעת, מנגו
- עשבי תיבול ותבלינים: טרגון, שומשום, בזיליקום
- רטבים: רטבי שמנת, פסטו
- קינוחים: לחם בננה, פודינג וניל
פינו נואר
פינו נואר הוא היין האדום הפופולרי ביותר בעולם ומקורו בבורגונדי, צרפת. הוא אהוב בזכות ניחוחות הפירות האדומים, הפרחים והתבלינים המודגשים בגימור ארוך וחלק. הטעמים העיקריים שלו הם דובדבן, פטל, פטריות, וניל והיביסקוס.
- גבינה: גבינת עיזים, ברי
- אגוזים: אגוזי מלך
- בשר / עוף: כבש, נקניק, פילה, עוף
- פירות ים: טונה, סלמון
- פירות וירקות: פטריות, פירות יבשים, תאנים, תותים
- עשבי תיבול ותבלינים: כמהין, מוסקט, קינמון, ציפורן
- רטבים: פטריות, רטבים אדומים-בינוניים
- קינוחים: קרם ברולה, שוקולד לבן
סירה
יין אדום עשיר, עוצמתי ולעתים בשרי שמקורו בעמק רון בצרפת. סירה הוא הענב הפופולרי ביותר באוסטרליה ושם מכנים אותו שיראז’. זן זה כהה יותר מקברנה סוביניון ומכיל כמויות גבוהות של נוגדי חמצון ממריצים לבריאות. הטעמים העיקריים שלו הם אוכמניות, שזיף שחור, שוקולד חלב, טבק ופלפל ירוק.
- גבינות: גבינות צ’דר חריפות, גבינות רוקפור
- אגוזים: אגוזי לוז, אגוזי מלך
- בשר / עוף: נקניק חריף, כתף חזיר
- פירות ים: טונה, סלמון
- פירות וירקות: דומדמניות, עגבניות מבושלות, סלק
- עשבי תיבול ותבלינים: אורגנו, מרווה
- רטבים: מנגל, רטבים אדומים כבדים
- קינוחים: עוגת יער שחורה, פאי ריבס, קינוחים על בסיס קפה
קברנה סוביניון
ענבי היין האדום הפופולריים ביותר בעולם שמגיעים מבורדו, צרפת. מרבית הסומליירים מסכימים כי קברנה סוביניון זקוק לפחות ל- 10-13 שנים כדי להגיע לשיא שלו, וזה אף המינימום, מומלץ יותר זמן. הטעמים עמם מזוהה דובדבן שחור, דומדמניות שחורות, תבלינים ופלפל ירוק.
- גבינה: צ’דר, גורגונזולה
- אגוזים: אגוזי מלך
- בשר / עוף: צלעות, תבשיל בקר
- פירות ים: טונה
- פירות וירקות: דובדבנים שחורים, עגבניות, ברוקולי
- עשבי תיבול ותבלינים: רוזמרין, ערער, לבנדר
- רטבים: רוטב עגבניות
- קינוחים: שוקולד מריר
מרלו
בתרגום חופשי השם “מרלו” הוא ציפור שחורה קטנה; מקורו אולי בצבע הכחול כהה – שחור של הענב, או מהציפורים השחורות הקטנות והמסורבלות שאוכלות את הענבים. מרלו הוא יין נהדר לשחק אתו, מכיוון שהוא תואם למגוון רחב של מאכלים, בעיקר פיצה! הטעמים העיקריים שלו הם דובדבן, שזיף, שוקולד, עלה דפנה ווניל.
- גבינה: פרמזן, פקורינו-רומנו
- אגוזים: ערמונים, אגוזי מלך
- בשר / עוף: בשרים על האש, סטייק
- פירות ים: דגים בשריים בגריל, טונה
- פירות וירקות: בצל מקורמל, עגבניות, שזיפים
- עשבי תיבול ותבלינים: נענע, רוזמרין, ערער
- רטבים: בולונז, ברניס
- קינוחים: שוקולד מריר, פירות יער, פונדו
טיפ קטן לסיום – בכל מקרה, כאשר אתם מזווגים בין יין לאוכל, חשוב לקרר את היין עד לטמפרטורת ההגשה הנכונה שלו כדי לחוות את הטעמים העשירים שלו כשהם במיטבם!
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח