שפת גוף: איזה סוג אדם יושב מולכם? האופי האמיתי נחשף בצורת הישיבה
בני אדם מתקשרים זה עם זה באמצעות מחוות שונות. דיבור, תנועות עיניים, רמיזות שונות באמצעות הגוף, אך אלו אינן הדרכים היחידות בהן ניתן להעביר מסרים.
שפת גוף אינה מתבססת רק על מחוות ידיים או הבעות פנים, גם צורת ישיבה או עמידה יכולה ללמד אותנו רבות על האדם שנמצא מולנו, ולהעיד רבות על אישיות הפנימית. לפניכם מדריך מקיף שיעזור לכם לחשוף איזה סוג אדם יושב מולכם, מהן תכונות האופי היסודיות ביותר שלו, וכל זאת אך ורק לפי צורת הישיבה.
ישיבה בצורת A
אם אתם מבחינים באדם קרוב לכם יושב בצורת A, כלומר: ישיבה רגילה, בה שתי כפות הרגליים פונות זו אל זו, סימן שמדובר באדם יצירתי וכריזמטי. אנשים היושבים בצורה כזו, מוכרים בתור אנשים שקודם כל מדברים לפני שהם חושבים לעומק. זו לא בהכרח תכונה רעה כמובן, מפני שזה מראה עד כמה הם כריזמטיים, ולא נותנים לאף אדם להשפיע עליהם. בנוסף, אותם אנשים מתאפיינים ביצירתיות ושמחת חיים רבה, מה שמשפיע על אנשים סביבם לאהוב אותם אפילו יותר. עם זאת, יתכן שאותם אנשים יתקשו לעיתים להתמודד עם סוגיות מורכבות בחיים.
ישיבה בצורת B
ישיבה בצורת B, היא צורת ישיבה טיפוסית למדי, בה הרגליים משולבות. אם אתם מכירים אנשים שיושבים לעיתים קרובות בתנוחה זו, או שאתם מוצאים את עצמכם משלבים רגליים, ככל הנראה אתם טיפוסים מעט חולמניים. אנשים היושבים בצורה זו, הם בעלי רעיונות חדשניים, שפעמים רבות מאלצים את מי שסביבם לעצור את מירוץ החיים, ופשוט להקשיב למה שיש להם לומר. צורת הישיבה הזו, מעידה יותר מכל על שאפתנות רבה ורצון להתקדם, ועל כוח דמיון מפותח. אנשים היושבים בצורת B, לרוב לא יצליחו להשאר במערכת היחסים או בעבודה הנוכחית שלהם זמן רב מדי. זה אולי נשמע קצת רע, אך מדובר בתכונה טובה. האופי המסקרן הזה, גורם לאנשים הללו לנסות כל מיני הרפתקאות, ולהיות הרבה יותר מעניינים וחברותיים.
ישיבה בצורת C
הם מעדיפים לא ללכת על פי צו האופנה, ולרכוש פריטי לבוש שימושיים על פני פריטי מותגים טרנדיים שמתחלפים לעיתים קרובות.
ישיבה בצורת D
צורת ישיבה D, נחשבת לנפוצה למדי, והיא כוללת ישיבה עם שתי רגליים צמודות בדריכות מסוימת. אם אתם מכירים אנשים הנוטים לשבת בתנוחה זו, ככל הנראה מדובר באנשים אינטיליגנטים במיוחד.
עם זאת, אותם אנשים נוטים להיות מופנמים מאוד, ולהמנע מויכוחים במידת האפשר גם אם זה אומר “להאכל” מבפנים ולספוג את המחיר. היושבים בצורת D, יעדיפו לשמור את הרגשות הפנימיים שלהם לעצמם במידת האפשר, ויחששו מעימותים גם כאשר הם יראו שנעשה עוול להם או לאנשים היקרים להם.
בנוסף, צורת הישיבה הזו מעידה על חיבה יתרה לסדר וארגון, והנטיה להכניס כל דבר “למגירות”, סוג של מקובעות מחשבתית מסוימת.
ישיבה בצורת E
צורת ישיבה E אינה נפוצה כלל וכלל, ונכון יהיה לומר שהיא נחשבת לתנוחת ישיבה נדירה. רוב האנשים אינם יושבים כשרגליהן צמודות זו לזו והן נוטות הצידה.
אם אתם מכירים אנשים שנוהגים לשבת כך, מדובר לרוב באנשים מכווני מטרה ושאפתניים במיוחד. אנשים אלו מאמינים שיש לכוון רחוק כדי להגיע למקום טוב, והם נוטים להצליח בעיקר בתחומים הקשורים לקריירה שלהם.
יתרה מזאת, הם מעריכים מאוד מאמצים, ומוכנים לעבוד קשה כדי שהם או ילדיהם יצליחו בחיים.
בנוסף, מדובר בטיפוסים מאוד מוחצנים, שנוהגים לטפח לעיתים קרובות את המראה החיצוני שלהם, והרושם הראשוני שלהם חשוב להם יותר מכל דבר אחר. עם זאת, מרוב שאיפות ונחישות, הם פעמים רבות מוצאים את עצמם מתקשים לקבל ביקורת מזולתם, גם אם מדובר בביקורת בונה שיכולה להוביל אותם קדימה.
שפת גוף: צורות ישיבה שמעידות על רגשות שונים:
- ישיבה בה שתי הרגליים פשוקות לרווחה – מעידה לרוב על התעניינות מצד הגבר באדם שיושב ממולו, ולעיתים גם על משיכה מינית. צורת ישיבה זו, החושפת את אזור המפשעה של הגבר, מסמלת תחושת שחרור ושליטה במצב. התנוחה הזו לעיתים עלולה לפגוע באנשים מסוימים, ולעיתים להראות ישירה מדי. לכן, גם אם אתם משתמשים לעיתים בתנוחה זו, מומלץ לצמצם את המרווח שבין הברכיים, כדי לא ליצור תחושת איום.
- תנוחת קרסול על ירך– תנוחה זו נפוצה גם היא בעיקר בקרב גברים (עבור נשים היא נחשבת לא נוחה בעליל). אם אישה יושבת כך, לרוב מדובר בבעלת בטחון עצמי רב ואופי מוחצן. באמצעות ישיבה בתנוחה זו, תופס הגבר מקום רב יותר, מה שמעיד על תחושת בטחון עצמי מופרזת ולעיתים גם שחצנות ותחושת עליונות. התנוחה הזו אומרת במילים אחרות- “אני שווה יותר ממך. אם אתה חושב אחרת, תצטרך להוכיח זאת”. לרוב נראה מנהלים בכירים או מפקדים יושבים כך בישיבות צוות, לעומת העובדים שממונים תחתם, שישבו כשרגליהם משולבות או בצורה אחרת שלא מושכת תשומת לב.
- ישיבה מזרחית– תנוחת ישיבה מזרחית אינה תנוחת ישיבה נפוצה במיוחד, אך אנשים שבוחרים לשבת בצורה זו, הם לרוב אנשים כנים ואמיתיים. צורת ישיבה מזרחית מעידה על נינוחות ורצון להחשף מצד האדם היושב. רובנו הורגלנו לשבת כך כשהיינו ילדים בגן, או בבית הספר ואנו ממשיכים לשבת כך גם בגילאים מבוגרים בעיקר במקומות בהם אנו מרגישים מספיק בנוח (לשם השוואה: בחדר הישיבות מול הבוס, כמובן שלא נבחר בצורת ישיבה זו).
תנוחת הישיבה המזרחית מקובלת בדרך כלל בזמן העיסוק בהרפיות או מדיטציות, ועל כן אנו בוחרים בה באופן אינסטינקטיבי, כשאנו חשים שלווה ונחת. צורת ישיבה מזרחית בדרך כלל אינה משדרת סמכות, כי אם ירידה עד לגובה העיניים של בן שיחנו. - רגליים “על הגובה”– תנוחת ישיבה נוספת, שמעידה יותר מכל על נינוחות ופתיחות, היא הנחת רגליים “על הגובה” או על שולחן. לרוב תנועה זו תגיע יחד עם תנוחה משוחררת אחרת כמו שילוב ידיים מאחורי הראש. אין טוב מתנוחה זו לשדר מסר של סמכותיות וחופש, ולכן לעיתים היא עשויה להחשב כגסת רוח, בפרט אם אתם משתמשים בה מול אדם שאינכם מכירים או בדייט ראשון. לעומת זאת, כשהיא מתבצעת מול אדם הקרוב אליכם היא יכולה לחזק את האהבה והקרבה.
- ישיבה כשאזור המפשעה מוסתר על ידי הידיים– צורת ישיבה זו מעידה על מספר מסרים, בין שמסתירים את אזור המפשעה עם הרגליים ובין שעושים זאת עם הידיים, המסר הוא תמיד אחד- “יש לי מה להסתיר”. הסתרת חלקים מהגוף משדרת את המסר הברור שאותו אדם חושש מפגיעה. זוהי תנועה שהיא כלל לא מודעת שנובעת בדרך כלל מתחושת בושה עמוקה מהמקום בו אנו נמצאים או מהמציאות אליה נקלענו. גברים לרוב יניחו את ידיהם על אזור זה כשירצו להסתיר משהו, בעוד נשים תצמדנה את הרגליים זו לזו.
- ישיבה בה הרגליים והקרסוליים נעולים לגמרי– שיכול רגליים וקרסוליים הוא לרוב סימן לאיפוק, או לאדם המנסה בכוח לעצור את עצמו, שכן תנועה זו אמורה למנוע כל תנועה בלתי מחושבת או אימפולסיבית. בדיוק כמו נשיכת שפתיים שמונעת פליטת פה לא רצויה, כך אותם אנשים נועלים חזק את הרגליים לבל יבצעו פעולה “לא אחראית”. אנשים היושבים לעיתים קרובות בתנוחה זו, עשויים לבטא ללא מילים רגש מודחק כמו כעס, תסכול או חשש פנימי עמוק.