להכין פעם בשבוע – ליהנות כל השבוע
עבור משפחה שבה שני ההורים עובדים או עסוקים במהלך היום, ארוחת הערב לרוב נדחקת לאחד המקומות האחרונים ברשימת המטלות הקבועה. כאשר חוזרים הביתה מיום עבודה עמוס ושוחק, לרוב אין חשק, זמן או סבלנות להכין ארוחת ערב מושקעת לכל בני המשפחה. אחת הדרכים להתמודד עם שבוע לחוץ או אם שגרה שאינה מאפשרת לחזור הביתה בשעות מוקדמות, היא להכין מאכלים לכמה ימים מראש ולשמור אותם במקרר, וכך כל שנדרש הוא לחמם את המנה במיקרוגל ולאכול. פעולה שלרוב גם הילדים יכולים לעשות ללא חשש ולאכול ארוחה מזינה גם בשעות שבהן ההורים אינם בבית.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
סיר מרק חם ועשיר
סיר מרק, במיוחד בחודשי החורף, הוא המנה האולטימטיבית. אפשר לחמם אותו חזרה על הכיריים, למזוג לספל ולהכניס למיקרוגל ואף לקחת מנה למשרד. אפשר לבחור בכל שבוע סוג מרק אחר ולהכין, לשמור במקרר, ולחמם בכל יום מנה עד שייגמר.
מרק ירקות עשיר בטעמים וויטמינים, צלחת אחת או שתיים יכולות בהחלט להשביע ולבטל את תחושת הרעב של סוף היום. את המרק מכינים מהרבה ירקות ובתוכם, גזר, שעועית לבנה שהושרתה לכמה שעות מראש, תפוחי אדמה, קישוא, בצל, בטטה, אפונה או כל ירק אחר שאוהבים. מטגנים מעט את הירקות החתוכים ומוסיפים מים. ממתינים שהם ירתחו ומוסיפים תבלינים – מלח, פלפל ואבקת מרק עוף – מנמיכים את הלהבה ונותנים למרק להתבשל כשעה, עד שכל הירקות מתרככים.
לפני שמעבירים את הסיר למקרר חשוב לוודא שהוא קר לחלוטין.
מבחר פשטידות במקרר
תבנית פשטידה מכל סוג שהיא, יכולה לשמש לארוחות למשך כמה ימים טובים. פרוסת פשטידה או שתיים, לצד סלט טרי או כמה ירקות חתוכים, זו ארוחה מושלמת, קלה וטעימה אשר מתאימה מאוד הן לשעות הצוהריים והן לשעות הערב.
אחת הפשטידות המהירות והפשוטות ביותר להכנה היא פשטידת הקישואים. מתחילים בגירוד הקישואים והבצל וסוחטים היטב. אליהם מוסיפים קמח, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואבקת מרק בצל ומערבבים היטב. משמנים תבנית אפייה ומעבירים אליה את התערובת. מכניסים לתנור חם למשך חצי שעה עד שעה, עד שהשכבה העליונה משחימה מעט ומקבלת מרקם קראנצ’י נהדר.
אם רוצים לשמור את הפשטידה כחתיכות נפרדות, חשוב לחתוך אותה רק אחרי שהיא מתקררת מעט והירקות מתייצבים. מעבירים כל פרוסה או שתיים לקופסה נפרדת ומניחים אותן אחת על השנייה במקרר.
סלט טרי, בריא ועמוס ירקות
תתפלאו לדעת שניתן להכין סלט גדול, מלא כל טוב, ולשמור אותו במקרר לכמה ימים בלי שהירקות יקבלו מראה “עייף”. סלט גדול כזה אפשר לאכול במנות קבועות מידי יום וליצור ארוחה מושלמת ובריאה בנוסף למנה העיקרית. להכנת הסלט חותכים חסה, מלפפונים, בצל, גמבה או פלפל, מגרדים גזר, פרוסות פטריות, מוסיפים נבטים עבים או דקים, אפונת שלג או כל ירק אחר שאוהבים, מלבד עגבניות. מערבבים את הסלט, ללא תבלינים וללא הוספת נוזל כלשהו (שמן, מיץ לימון, חומץ בלסמי וכדומה). מכסים את קערת הסלט בניילון נצמד ומכניסים למקרר. כאשר רוצים לאכול, מעבירים לצלוחית נפרדת כמה כפות סלט, ואת הקערה סוגרים שוב ומחזירים למקרר. לקערית האישית אפשר להוסיף עגבנייה חתוכה או כמה עגבניות שרי, חמוציות, אגוזים וגרעינים ולתבל לפי הטעם.
פתיתים עם ירקות ועוף
אומנם נדמה כי סיר פתיתים מיום האתמול יהיה תחתית דבוקה אחת של בצק, אך אם מוסיפים לפתיתים ירקות חתוכים ומוסיפים רוטב, הם נשארים בודדים ולא נדבקים.
מכינים שקית פתיתים לפי ההוראות. בסיר נפרד מקפיצים רצועות בצל ועוף, מוסיפים רצועות גמבה, פרוסות פטריות וקוביות קטנות של גזר ומוסיפים סויה, דבש, מלח ופלפל. חשוב לוודא כי הרוטב לא מצטמצם מידי. כשהירקות מוכנים מעבירים אותם עם הרוטב לסיר הפתיתים ומערבבים היטב. מנה זו אהובה מאוד על ילדים ותהווה ארוחה נפלאה עבורם.
אין כמו להגיע הביתה מיום עבודה ארוך ולשבת לאכול ארוחה ביתית, חמה וטעימה. יום אחד של השקעה יכול להבטיח לכם ארוחות למשך שלושה או ארבעה ימים ואולי אף לשבוע שלם. תוכלו להכין מבחר מנות שונות, לחלק אותן לקופסאות בגודל מנה אישית בהתאם למספר בני המשפחה, וכך גם הילדים לא יאלצו לוותר על הארוחה החמה ויוכלו להוציא קופסה אישית ורק לחמם.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח