חדר כושר למוח – איך לפתח מוח חד ועמיד יותר?
גמישות המוח והמחשבה מסייעת לנו לחיות חיים בריאים, מאוזנים וארוכים יותר. זאת ועוד, היא מסייעת לנו להסתנכרן עם קצב ודינמיקת החיים תוך הפחתה של התנגדויות, קשיים ופחדים שמאפיינים רבות את הדרך. שינוי הוא הדבר היחיד שקבוע ועם זאת הוא מאד מפחיד את רובינו, רוב הזמן, וזה קורה לרוב בגלל העדר מידה מספקת בתרגול של הכנה, קבלה, יישום וזרימה עם שינויים.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
גמישות מחשבתית מסייעת לנו לקבל כל שינוי בחיבוק ולתעל כל מצב נתון לטובת המצב שרצוי לנו ולחיות את החיים במידה רבה יותר של שלווה ואושר. כמובן שנירוונה היא לא מצב קיומי אצל בן האדם, או שהיא אמורה להיות כזו. מה שכן נתון לנו הוא היכולת לפתח את המיומנות לחזור במהירות מירבית לאיזון הפנימי שלנו ולאפשר את המשך הזרימה הטבעית והנינוחה שלנו בתוך החיים, עם מינימום של מתח והתנגדות.
כשאנחנו לא גמישים קל מאד לזהות את זה, ישנו איזה מתח פנימי, תחושת תסכול, גירוי יתר, כעסים, אכזבות ועוד. ישנן תחושות של חוסר רצון שהדברים יהיו כפי שהינם, תחושת שגיאה, התקפה. זאת תוצאה של היצמדות לסיפור, יהיה אשר יהיה, שאותו אנחנו מספרים לעצמינו.
הנה כמה טיפים שיסיעו לתרגל ולשמר גמישות מחשבתית וגמישות בחיים:
- לראות את הדברים. אם עולות תחושות כמו תסכול, התקשחות ומתח, זהו סימן שהגיע העת לתרגל. החדשות הטובות הן שתרגול משפר מאד את מצב הרוח והתחושה הכללית, הוא משפר את המצב, כך שזאת באמת סיבה לחגיגה! זהו שיעור שהחיים העניקו ובהחלט כדאי לנסות ולהודות על כך.
- לא לפעול! המחיר הכבד ביותר מגיע כאשר אנחנו פועלים מתוך תסכול, משום שפעולות כאלה עלולות לכולל גם חסימות שימנעו מלהסתייע בגורם חיצוני לקבלת עזרה, ובעיקר מלדבר על זה עם מישהו. לכן, מיד כשמזהים את תחושת המתיחות, כדאי להשתדל להמנע מביצוע פעולות פוגעניות. ממש להקדיש לזה תשומת לב ובנוסף ובמקום זה כדאי להעביר את תשומת הלב אל הגוף והפנים, לבחון איך זה מרגיש בגוף ולהתבונן על ההתרחשות הפנימית על רקע המתח המדובר.
- להשאר עם הרגש. כשרגש חזק כמו מתח, תסכול, אכזבה ועוד מיני רגשות קשים מכים כדאי להפנות את תשומת הלב לרגש ופשוט להתבונן בו, תוך הכרה בו כמשהו שעולה, אך לא בהכרח אני. זה רגש. ענן שחולף בשמים, לא עניין גדול. איך זה מרגיש בגוף שלי? זה משהו שכדאי ואפילו כייף לחקור בסקרנות.
- לפנות לזה מקום וחמלה. אם תחושת המתח שעולה היא כמו ענן בשמים, אז אפשר לתת לה מרחב אינסופי של שמים כחולים לצוף בתוכו. במקום להתקע בענן, אפשר להרחיב ולהעשיר את השמים הכחולים, ואז לתת לתחושה הזאת קצת חמלה. זה ממש בסדר להרגיש ככה! וטוב לתת לזה אהבה.
- להרגע ולשחרר את האחיזה. התחושה המתוחה מגיעה מתוך הרצון שמשהו או מישהו יהיו באופן מסויים. אנחנו נאחזים חזק, ואנחנו ממש ממש רוצים את זה. במקום, עדיף לשחרר את האחיזה ממה שזה לא יהיה. זה לא באמת ממש משנה, אם זה באמת משהו שרוצים ממש אפשר לצוף סביב זה. לכן, במקום להתאמץ ולהאחז אפשר להרגע ולהתמסר לתוך הרגע, ופשוט להיות עם מה שמתרחש. להבחין בעולם שמסביב, ברגע זה ממש, במקום להתקע בתוך הסיפור. פשוט להרגע ולהוקיר על מה שמסביב.
- לומר “לא ידוע לי”. זה המפתח להכל. ברגע שנרגעים קצת, אפשר להתפנות ולהכיר באמת, שהיא “לא ידוע לי איך הדברים אמורים להיות. למעשה, לא ידוע לי לחלוטין איך הדברים הינם כעת” זה מעניק מרחב לא לדעת, ולכן לחקור. מה האמת שמאחורי הרגע? איך זה יהיה לתת לעתיד להתגלות בפני ללא ידיעה? איך זה לא לדעת כיצד אנשים אחרים אמורים להתנהג, אך להשאר עם הסקרנות אודות מדוע הם מתנהגים כפי שהם מתנהגים, ולהעניק גם להם קצת חמלה.
לא לדעת
מוח גמיש הוא כזה שלא באמת יודע מה אמור לקרות, וכזה שאפילו לא ממש בטוח מה יקרה ברגע הבא. הוא סקרן כמו תינוק שחוקר עולם חדש. כשאנחנו יושבים במדיטציה, או מקבלים כל רגע עם הגעתו, אנחנו מאפשרים לעצמינו לא לדעת, ולהשאר מעוניינים בכל מה שעולה.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח