הדור הבא של ההשקעות – השקעות המונים (בחברות סטארט-אפ ישראליות!)
הרעיון של מימון המונים, הפך מיזמים נפלאים בישראל למוצרים קיימים בשטח, ואיפשר למאות אלפי ישראלים לקחת חלק במימון פרויקטים ראויים. למי שלא מכיר – מדובר בפלטפורמות (כמו HeadStart או Mimoona) המאפשרות לאנשים פרטיים לפרסם את המיזמים שלהם, בצירוף סכום הכסף הכולל הנדרש להשקעה. מי שמעוניין לקחת חלק בפרוייקט – יכול להעביר תשלום לפרוייקט, ובתמורה לקבל תשורות שנקבעו בפרוייקט, כמו למשל את המוצרים או השירותים המוצעים בהנחות ניכרות ולפני כלל השוק. כל שותף או מממן תורם לפרוייקט לפי ראות עיניו – וביחד משיג הפרוייקט – אם הוא מצליח – את המימון הנדרש לפעילות.
מודל לא רחוק מזה, מיושם כעת בתחום של השקעות המונים, המאפשר גם למשקיעים בסכומים קטנים יחסית, ליהנות מנוף השקעות אפשריות שהוא דומה לזה שרואה מולו המשקיע בסכומים גדולים. השקעות המונים, יאפשרו לכם להשקיע בנדל”ן, בחברות סטארט-אפ או במיזמים אטרקטיביים בעלי אפשרות לרווחים גדולים – גם כשיש לכם רק סכומים צנועים יחסית המיועדים להשקעה.
יצאנו לחקור – אילו השקעות תמצאו בתחום השקעות ההמונים, ולמה כדאי גם לכם להיות חלק מהטרנד?
להשקיע בקטן – להרוויח בגדול
בשנת 2014, הונפקה חברת מובילאיי בוולסטריט, וממש בן לילה, “נולדו” 240 מיליונרים חדשים. אלה היו בעלי המניות, אשר השקיעו בחברה, כאשר שווי המניות שילש את עצמו בתוך זמן לא רב – ועוד המשיך להעלות על פני כמעט שלוש שנים לאחר ההנפקה. חלק מאותם בעלי מניות ברי מזל היו עובדי החברה, אולם סכומי ההשקעה הגדולים הגיעו ממשקיעים ובהיעדר פלטפורמה להשקעות המונים אז לפני כחמש שנים – מדובר היה בעיקר במשקיעים גדולים, כמו בעלי חברת כלמוביל (יבואנית מרצדס ורכבים נוספים), לב לבייב, ואילן בן דוב.
ואכן, לא פעם, ההבדל בין משקיעים קטנים (בסכומים של החל מ – 10,000$) למשקיעים גדולים, הוא היכולת לבחור בהשקעות רווחיות במיוחד. בעוד המשקיעים הגדולים יכולים לבחור מבין מגוון השקעות, חברות ומיזמים – למשקיעים הקטנים, ששומעים אודות הגיוס בשלבים מאוחרים יותר והם מביאים איתם (לבדם) סכומים זניחים ביחס לסכום הכולל הנדרש – כמעט אין אפשרות לחדור לאותו שוק אטרקטיבי של השקעות בסטארט-אפים רווחיים.
מה היה קורה אילו היתה חברת מובילאיי מגייסת משקיעים דרך פלטפורמת השקעות המונים?
הרווחים העצומים, בשווי מיליארדי דולרים, היו מתגלגלים אל המשקיעים הפרטיים, שבחרו להשקיע בה.
האנג’לים של המאה ה – 21
דבר ידוע הוא, שהשקעה בסטארט-אפ עשויה להוביל את המשקיעים לרווחים של מאות, לעיתים אף אלפי אחוזים.
מול המשקיעים הקטנים, שמשקיעים החל מ – 10,000$, שתי בעיות בהשקעות כאלה:
האחת – היא ניתוח אובייקטיבי וריאלי של איכות ההשקעה.
והשנייה – היא החסם הנובע מתוך קושי של חברות סטארט-אפ לנהל משקיעים רבים בסכומים קטנים.
הקושי הראשון, נפתר רק בניתוח מקצועי של איכות כל השקעה וכל סטארט-אפ.
הנה המלצה חמה למשקיעים הביתיים, אשר משקיעים את כלל ההכנסה הפנויה שלהם ופחות מסוגלים להתמודד עם הסיכונים הכרוכים בהשקעה: השקיעו רק בחברות סטארט-אפ שכבר גייסו משקיעים, לאחר שלבי ה Pre-Seed וה – Seed. אמנם, בשלבים התחלתיים אלה במחזור החיים של הסטארט-אפ, מדובר באחוזי רווח חלומיים – אבל גם באחוזי סיכון גבוהים מאוד.
חברות סטארט-אפ בשלות, שכבר גייסו משקיעים ונמצאים בדרך כלל עם אב טיפוס ותכנית עסקית מפורטת – לעתים אף ממש טרם הנפקה – מציעות השקעות בטוחות יותר.
בנוגע לקושי השני, בגיוס מספר רב של משקיעים קטנים – הרי בדיוק לשם כך פותחה פלטפורמת השקעות ההמונים, המאפשרת להשקיע בחברות סטארט-אפ בסכומים קטנים (הסכום המינימאלי להשקעה משתנה על פי הפרוייקט, והסכומים הם בדרך כלל החל מ – 10,000$) בתמורה למניות החברה.
שלושה טיפים להשקעות רווחיות
פלטפורמות להשקעות המונים מאפשרות למשקיעים להשקיע בחברות סטארט-אפ, השקעה שהיא בדרך כלל שמורה לבעלי הון בלבד. חשוב לדעת כי במרבית המקרים, ההשקעה בחברות סטארט-אפ אינה גוררת רווחי עתק ואקזיטים חלומיים. על מנת להגדיל את הסיכויים להרוויח, חשוב לבחור בקפידה את חברות הסטארט-אפ להשקעה, ולהיכנס להשקעה בזמן הנכון. הנה שלושה טיפים להשקעה רווחית ויעילה בחברת סטארט-אפ:
- דעו לאן הולך הכסף שלכם
למדו אודות החברה והכירו את המוצר או השירות שהיא מציעה, עיינו בפרטי החברה, בתכנית העסקית שלה ובחזון שלה. הכירו את השוק הקיים למוצרים מתחרים ומשלימים ובדקו (אפילו רק ברשת, בתור התחלה), מה גובה הביקושים עבור מוצרים אלה – על מנת להעריך את נתח השוק שהסטארט-אפ שאתם מעוניינים להשקיע בו רואה מולו. קראו את התכנית העסקית ובחנו את העומדים בראש החברה, ושאלו את עצמכם אם הם מסוגלים להזניק קדימה את הסטארט-אפ, על מנת להפוך את ההשקעה שלכם לאקזיט שכולנו חולמים עליו - בדקו את הסכום המינימאלי להשקעה וודאו כי הוא מתאים לכם
כל פרוייקט בהשקעת המונים מפרט בדרך כלל מה הסכום המינימאלי להשקעה בו. הממוצע להשקעות בפרוייקטים כאלו הוא בין 20,000 ל – 30,000 דולרים, ויש פרוייקטים לא מעטים המאפשרים השקעה בסכום מינימאלי של 10,000$. - בדקו את שלב החיים של הסטארט-אפ, למזעור סיכונים
כאמור, העדיפו חברות סטארט-אפ לאחר שלב ה – Seed, שכבר גייסו משקיעים והן נמצאות בדרך כלל בשלבים מתקדמים של פיתוח המוצר. חשוב להבין, כי חברות סטארט-אפ שכבר גייסו כספים מקרנות הון סיכון ומאנג’לים, נמצאים בשלב יציב יותר בחייהם, וכמו כן – מדובר בחברות שעברו בהצלחה בדיקות קפדניות ומדוקדקות של כדאיות להשקעה, בדיוק מהסוג של חברות הסטארט-אפ שהייתם רוצים להשקיע בהן.
Together – פלטפורמה מקצועית להשקעות המונים בחברות סטארט-אפ איכותיות
אם ההשקעה בחברות סטארט-אפ בשלות בסכומים נמוכים יחסית קורצת לכם – יש לנו הצעה מפתה במיוחד לאיתור השקעות בחברות סטארט-אפ ישראליות, בסכומים של החל מ – 40,000$ ובליווי מקצועי לאורך כל הדרך. אנחנו מדברים, כמובן, על Together – הפלטפורמה הייחודית להשקעות המונים בחברות סטארט-אפ ישראליות, בדרך כלל לאחר שלב ה – Seed.
באוגוסט 2018 קיבלה חברת השקעות ההמונים Together (“ביחד”) רישיון מן הרשות לניירות ערך להפעלת פלטפורמה המרכזת הצעות להשקעה. כיום, היא מציעה פלטפורמה אמינה וייחודית להשקעות המונים, אשר פונה למשקיעים הקטנים ומאפשרת להם להפוך חלק מזירת הסטארט-אפ הישראלית, בסכומים של החל מ – 40,000$ בלבד. ההשקעות המוצעות בפלטפורמה הן רק כאלה שהפוטנציאל שלהן נבחן בקפידה, לאחר השקעות של קרנות הון סיכון בינלאומיות, בעלי אחוזי אקזיטים גבוהים.
הפלטפורמה, המנגישה השקעות בחברות סטארט-אפ ישראליות למשקיעים מחד, ומאידך מפחיתה את הסיכון על ידי בחינה מעמיקה של החברות המוצעות ושלב החיים בו הן נמצאות, מאפשרת פרסומים ראשונים לקבוצת החברים של הזדמנויות השקעה מבטיחות. ההצטרפות לרשימת המשקיעים היא ללא עלות או עמלות השקעה, וכל משקיע מקבל ליווי מקצועי מטעם צוות הפלטפורמה.
אם עד היום לא היתה לנו, המשקיעים הביתיים, אפשרות להפוך חלק מזירת ה – Startup Nation וליהנות מסיכויים לאקזיטים כמו אלה שאנחנו רואים בחדשות לעיתים קרובות בישראל, פלטפורמת השקעות המונים מאפשרת למשקיע הקטן עד בינוני בדיוק את זה – השקעה בחברות סטארט-אפ בשלות, לאחר שלב המימון והגיוס הראשוניים, בסכומים קטנים ועם אפשרות לתשואות גבוהות.
מעניין אתכם להשקיע? השאירו פרטים וקבלו עוד מידע (בחינם):