איך תהיו פחות לחוצים בזוגיות?
מערכת יחסים היא כשמה כן היא – מערכת שלמה של יחסים שונים, שקובעים את טיב היחסים. כולם רוצים שמערכת היחסים שלהם תהיה הרגועה והמאושרת ביותר, אך לעיתים דווקא הלחץ הזה גורם לכם לחוש לחוצים, משום ש”לא הכול מושלם”.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
לחץ במערכת יחסים אף עשוי לנבוע מחוסר תקשורת, תחושה של חלוקה לא שווה בין תחומים, חוסר ביטחון במערכת היחסים ועוד.
ומה אם לא מדובר במערכת היחסים? מה אם אתם חווים לחץ חיצוני, שפשוט משפיע על כל מה שסביבכם? כיצד מנטרלים את הלחץ הזה?
כדי להצליח להתגבר על לחץ ולהתמודד עמו כראוי לצד מערכת היחסים, כדאי לכם לעקוב אחר הטיפים הבאים.
אל תתנו ללחץ חיצוני להרוס לכם
פעמים רבות, עיקר הלחץ לא באמת מגיע ממערכת היחסים שלכם, אלא ממקור אחר לחלוטין: מסגרות כמו עבודה, צבא, לימודים ואפילו תקופות לא פשוטות מבחינה כלכלית או נפשית, שהובילו אתכם לתחושות של לחץ לעיתים קרובות.
מערכת יחסים היא מקום שקל לפרוק בו לחצים וכעסים, משום שהאדם שאתם הכי אוהבים בעולם הוא מטרה קלה, שקל להוציא עליה אגרסיות. אבל לא מגיע להם! אתם גם לא באמת רוצים לעשות להם את זה: אתם אוהבים אותם, אז מדוע שתרצו לגרום להם לחוש ברע? התנהגות כזו לעיתים תכופות, אף תגרום לבני הזוג לשקול מחדש את היחסים שלכם.
מערכת היחסים שלכם היא דווקא המקום שבו מותר לכם להירגע, למצוא את האהבה והחיבוק ולהתרפק על זרועותיו של האהוב שלכם. לכן, במקום להשתלח ולהוציא עצבים, אפשרו לעצמכם לבכות ולהתנחם בזרועותיהם, כמהים לאהבה.
למדו להתמודד עם לחץ
כל אדם חווה תקופות לחוצות ולא פשוטות בחייו, לכן מהותי ללמוד כיצד להתמודד עם קושי שכזה: כדאי לכם לנסות ולבצע פעילויות מרגיעות, כגון יוגה או פעילות גופנית, שמסייעים להפחית את רמות הלחץ ביום.
אתם יכולים להעשיר את התזונה שלכם במאכלים שעשירים במגנזיום, חלבונים וויטמינים מקבוצת B, שתורמים לתחושות של רוגע וחדות קוגניטיבית.
אתם יכולים להוציא את התחושה הקשה ולכתוב הכול ביומן או במחשב, כדי “להקיא” את כל הרגשות, כך שיצאו מכם.
אתם יכולים פשוט לנחם את עצמכם: להתחבר לתחושה הפיזית של הכאב שאתם חווים ולהבין שהיא חלק בלתי-נפרד מכם, רגש אישי שלכם. אמצו אותו לחיקכם ונחמו אותו, כמו שאתם מנחמים חבר. הביטו בו בצורה שאיננה מאיימת ואפילו אוהבת, הבינו כי אלו אתם שפשוט זקוקים לחיבוק.
לאחר שתרוקנו את הלחץ מגופכם, אתם תשימו לב כי אתם מצליחים לנשום הרבה יותר טוב.
בקשו עזרה מבני הזוג
מעבר לתמיכה הנפשית, בני הזוג שלכם הם האבן השואבת שלכם, העוגן שלכם, המקום הבטוח שלכם ויד ימינכם – שאליה תמיד תוכלו לפנות לשם עזרה.
לכן, אם אתם חשים כי אתם לא מתמודדים כראוי, כי אתם זקוקים לעזרה בחיים האישיים שלכם, זקוקים להלוואה או פשוט זקוקים ליותר חיבה ואהבה מהרגיל – תפתחו את הפה!
בני הזוג שלכם אוהבים אתכם יותר מכל ורק מחכים לרגע שבו תאמרו להם שאתם זקוקים להם – הפעולה גורמת להם להרגיש קרובים אליכם וכי אתם באמת סומכים עליהם. היא גם מאשרת בפניהם שאתם באמת אוהבים אותם, משום שפניתם ישירות אליהם.
תמיד טובים השניים מן האחד, לכן רק התחושה שהאהובים שלכם עומדים לצדכם, כבר תסייע לכם להפחית את תחושות הלחץ.
שפרו את התקשורת
ואם הלחץ הוא פנימי? אז כדאי לנסות להבין מעין הוא מגיע!
עיקר הלחצים במערכת יחסים, נגרמים עקב קושי מסוים בתקשורת: אנו או בני הזוג שלנו לא מבטאים לחלוטין את מה שהם מרגישים ונוצרים ויכוחים וריבים, שמטרתם היא לנסות ולהבהיר את המצב. הבעיה היא שריבים בדרך-כלל מתנהלים בצורה מלחמתית ולכן, מוסיפים רק עוד “אש למדורה”.
כדי להימנע ממצבים כאלו, נסו להביע את כל מה שאתם רוצים לומר – בלי לעצור את עצמכם: אמרו את כל מה שיושב על לבכם בצורה הכנה ביותר: כיצד אתם מרגישים, מה אתם חווים ומה הייתם רוצים שיתרחש בפועל. אם אתם מרגישים שהאופן שבו אתם מבטאים את עצמכם הוא אלים או שלילי, נסו להימנע ממנו ולנסח אותו בצורה שונה: הימנעו מניסוחים מאשימים או מתגוננים כגון “לא אהבתי שאתה…” או “אתה ש…”
השתדלו לשמור על רוגע בכל שיח ולצאת ממנו בתחושה של ניקיון: גם אם אתם מרגישים שעצרתם את עצמכם בדיעבד, אתם תמיד יכולים להתקשר ולהשלים לבני הזוג מידע או לכתוב אותו ביומן שלכם ולדבר עמם על כך בערב.
שמחה והומור
לפעמים כל מה שמערכת יחסים זקוקה לו הם מעט שמחה והומור, שיזכירו לכם כמה כיף לכם להיות ביחד! מתי יצאתם בפעם האחרונה? מתי דיברתם על שטויות או פשוט צחקתם עד שלא יכולתם לנשום ביחד?
כאשר אתם חשים לחוצים במערכת היחסים שלכם, אתם משרים את האווירה הזו על בני הזוג שלכם ולכן, יתכן שתיהנו פחות ביחד ותעשו פחות ביחד. כדאי לכם להשקיע ולנסות להפוך את המצב ביניכם לקליל ושמח יותר: ספרו בדיחות, הראו סרטונים מצחיקים, הציעו לצאת למקומות, היו ספונטניים והפתיעו, עשו לבני הזוג דבר מה שהם אוהבים, גרמו להם להרגיש מיוחדים. הם יעניקו לכם את אותה התחושה וכתוצאה מכך, אתם כבר תרגישו פחות לחוצים, משום שהשמחה והאהבה ששוררים ביניכם יינטעו בכם ביטחון.
שחרור פיזי
גם השחרור בחדר המיטות הוא מהותי, לשם שחרור הלחץ: זוהי פעילות פיזית משחררת, שכולנו זקוקים לה באופן טבעי. היא גם גורמת לנו לחוש מחוברים יותר לבני הזוג שלנו וקרובים אליהם, שכן רק לצדם אנו מרשים לעצמנו להיות כה פגועים.
גם אם אתם מרגישים שאין לכם מצב רוח, נסו למצוא את הזמן ולהקדיש לעצמכם ערב של הנאה, שיגרום לכם לחוש הרבה יותר נקיים ומאוחדים.
אתם לא לבד – אז תקשיבו!
כמו כל אדם נורמלי, כאשר אתם מצויים בשגרה לחוצה אתם בדרך-כלל ממוקדים בעצמכם יותר מהרגיל. הבעיה היא שאינכם לבד; אתם חלק מצוות וגם בני הזוג שלכם חווים אירועים, משברים ומצבים לא נעימים בחיי היומיום שלהם. גם אם אתם חווים תקופה קשה מאוד באופן כללי, אתם חייבים לזכור לשים לב ולהמשיך להשקיע במערכת היחסים שלכם ובמצב הנפשי של בני הזוג שלכם: מה שלומם? מה הם עשו בימים האחרונים? איך הם מרגישים? האם הם מרגישים בנוח במערכת היחסים שלכם?
ככל שתרבו לדבר עם בני הזוג שלכם יותר ולראות את התמונה שלהם, כך אתם תחושו יותר בנוח בנוגע לתמונה שלכם – אם הם מרגישים שטוב להם, אין סיבה שלכם לא יהיה טוב.
באותו אופן, לאחר שהתעניינתם בהם, הם יתעניינו בכם ואתם תוכלו להביע בפניכם תחושות לא נעימות או מלחיצות, אם יש כאלו בחייכם או במערכת היחסים שלכם.
למדו לנהל דיאלוג מכוון
דרך נוספת לספר את התקשורת ביניכם, היא ליצור דיאלוג מכוון, שמסייע לנקות מתחים ממערכת היחסים ותורם לתחושה של ביטחון.
אופן הביצוע:
אם אתם מרגישים לחוצים במערכת היחסים שלכם מסיבה מסוימת, קבעו עת ספציפית שבה תוכלו לדבר על כך עם בני הזוג שלכם. כתבו באופן מסודר כיצד אתם מרגישים ונסו לחשוב עם עצמכם למה אתם זקוקים, כדי להצליח ולהתגבר על הקושי.
לאחר שאתם נפגשים, נסו להסביר לבני הזוג שלכם בצורה קונסטרוקטיבית כיצד אתם מרגישים, ללא האשמות או התגוננויות.
בקשו מבני הזוג שלכם להכיר ברגשותיכם בלבד ולהבין כי הם הגיוניים כלומר: אין צורך לומר אם מישהו צודק או טועה, אם זו הייתה הכוונה או לא – זו לא המטרה כאן! עליכם להבין כיצד השני הרגיש, משום שזה מה שהוא באמת זקוק לו! הכרה!
לאחר שאתם מרגישים ששמעו אתכם ומבינים כיצד אתם מרגישים, אתם יכולים לדבר על הנושא או “להעביר את השרביט” לבני הזוג שלכם, שיגיבו על מה שאמרתם ואולי אפילו יביעו כמה הסגות משלהם. גם כאן, מה שחשוב הוא שתשמעו את בני הזוג שלכם ולא תתמקדו בעצמכם – תבינו כיצד הם מרגישים, תבינו כי הם לא רוצים לפגוע בכם, כי הם אוהבים אתכם!
נסו לחזור על הדיאלוג לעיתים קרובות, כדי להמשיך ולשפר את התקשורת ביניכם בכל יום.
אתם לא לבד – אז חלקו הכול!
בני זוג כיום מוגדרים כחזית מאוחדת, שיכולה לעשות הכול ביחד. לכן, אין סיבה שלא תוכלו לחלוק עם בני הזוג שלכם הכול: מרגישים לחוצים? אתם תמיד יכולים לבקש מבני הזוג לקחת יותר אחריות מכם בענייני הבית, הילדים או אפילו משימות שרירותיות שנקרות בדרכיכם.
חלק קריטי בכל מערכת יחסים הוא מאזן הכוחות ומהותי לשמור על וויסות תמידי שלו: כולנו מרגישים לפעמים שאנו יותר טובים או פחות טובים, אך לצד בני הזוג שלנו עלינו להרגיש כשווים, כחלק מצוות, כישות אחת, שמוכנה לפעולה.
נסו לחלק ביניכם את תחומי האחריות, כך שיהיו שוויוניים. הקפידו להעניק לבני הזוג שלכם את מלוא תשומת הלב והכבוד שלכם, כאשר הם מדברים, וצפו לאותו דבר בתמורה.
איש לא טוען כי פשוט למצוא את האיזון בין כנוע לרכושני, אך אם תדברו על הנושא לעתים קרובות ותנסו להמשיך ולשנות – בסופו של דבר אתם תמצאו את האיזון המתאים.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח