איך לפתור קונפליקטים במערכת יחסים בלי לפגוע אחד בשנייה?
קונפליקטים במערכת היחסים משפיעים גם על הזוגות המאושרים ביותר בתבל. כולנו בני אדם אחרי הכול, ולכולנו יש העדפות וסטנדרטים שונים שעשויים להוביל לחיכוכים, במיוחד כאשר אנו גרים ביחד.
אם תוכלו להכפיל את התפוקה שלכם, להגדיל את ההכנסה, לשפר את הכישורים הבין אישיים ולעצב את חייכם איך שתרצו, איך החיים שלכם יראו?
איך אפשר לפתור ויכוח גם אם אתם לא מצליחים להגיע להסכמה?
זוגות רבים טועים ומנסים להסביר כל אחד את הנקודה שלו, ובעקבות זאת מפספסים את הנקודה שבן הזוג השני מנסה להעביר. כשאתם מרגישים שבני הזוג שלכם אינם מקשיבים לכם, אינם מבינים אתכם, מאוד פשוט לצלול לתוך רגשות שליליים כמו תסכול, חוסר אונים וחרדה.
אבל תקשורת אמיתית אינה נמדדת לפי הווליום של הצעקות שלכם ומי שצועק הכי גבוה אינו מנצח, אלא רק זוכה בכאב גרון. כדי להגיע לפתרון אמיתי, חשוב לפתור את הבעיה הקיימת, לא לסטות לנושאים אחרים ולא לרדת לפסים אישיים או לקללות.
נסו לחשוב ביחד:
- מה גורם לקונפליקט שאתם מדברים עליו עכשיו?
- כיצד ניתן לפתור את הקונפליקט הזה בתוך מערכת היחסים?
האופן שבו אתם מתמודדים עם אי-הסכמה אומרת הרבה על האופן שבו אתם מרגישים כלפי בני הזוג שלכם. אז איך תוכלו להוכיח להם שכל דבר שאתם אומרים מגיע מתוך אהבה, כבוד הדדי ורצון ליצור מערכת יחסים אוהבת, תומכת ושוויונית?
אל תצעקו – תתקשרו
תקשורת היא הדבר החשוב ביותר בכל מערכת יחסים בריאה ומצליחה. בני זוג המתקשרים האחד/ת עם השני/יה בונים אמון חזק שנשמר לאורך השנים. האמון הזה מספק תחושה של ביטחון, שיש על מי להישען ויש מי שדואג לי. היא גם מסייעת לשניכם להרגיש שאם קיימת אי-הסכמה מסוימת, היא לא נועדה לפגוע בכם אלא פשוט מהווה מכשול קטן שיש להחליק בין שניכם על ידי מציאת פשרה.
תקשורת טובה בין בני הזוג גם מסייעת ללמוד טוב יותר את האחר, להבין מה מהווה טריגר עבורו ומה פוגע בו במיוחד כדי להימנע מכך, כיצד כדאי לגשת אליו בנושאים מסוימים וממה כדאי פשוט להתעלם ולא להיפגע.
הקפידו לתקשר עם בני הזוג כל יום, במיוחד אם אתם לא מסכימים על הרבה דברים. כשהשיחה הופכת לסוערת, יכול להיות קשה לשמור על קור רוח ולהמשיך להתנהל כרגיל, אך מאוד חשוב להימנע מצעקות ומקללות ולנסות לשמור על קו שיחה רגוע ופתוח שבו לשני הצדדים יש מקום לדבר ולהביע את עצמם.
דברו במטרה לפתור את הבעיה. שאלו שאלות כמו:
- למה אתם שניכם כועסים או על מי?
- מהו שורש הבעיה?
- כיצד ניתן למצוא פתרון לקונפליקט?
- כיצד ניתן לפתור את הבעיה הזו כך שלא תעלה שוב בעתיד?
ככל שתקפידו על גישה רגועה יותר, כך יהיה לכם פשוט יותר לאחוז ידיים לאורך כל השיחה וגם להגיע לפשרה ששניכם מוכנים לחיות איתה.
למדו להקשיב באמת
חשוב שתצליחו לדבר ולהביע את עצמכם, אך חשוב אפילו יותר שתלמדו להקשיב לאחר בכדי להבין למה קשה לו ולאתר פתרון ששניכם תוכלו להיות מרוצים ממנו.
כאשר בני הזוג שלכם מביעים את עצמכם, חשוב להקשיב בצורה אקטיבית ולהיות בשקט. כשאתם לא מדברים ומאפשרים לבני הזוג שלכם לבטא את עצמם עד הסוף, אתם מוכיחים להם שאתם מכבדים אותם וכי אכפת לכם מהם יותר מכל דבר בעולם.
בכדי לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, חשוב להימנע מהסחות דעת ולשמור על קשר עין לאורך כל השיחה. אל תהיו בפלאפון או תצפו בטלוויזיה תוך כדי שהם מדברים… תחשבו איך אתם הייתם מרגישים?! הקפידו לשמור על קשר עין עד שבני הזוג שלכם מסיימים.
בחרו את הרגע הנכון להציג בו את הבעיה
אם יש לכם בעיה שאתם רוצים להציג בפני בני הזוג שלכם, חשוב לבחור את הרגע המתאים להעלות את הנושא.
חשבו על כך: אם בני הזוג שלכם בדיוק חזרו מהעבודה עם שקיות, עייפים ורעבים, זה לא הזמן להפיל עליהם רגש שלילי. אף אחד לא היה מגיב טוב במצב הזה.
אז מה עושים? לוקחים נשימה עמוקה ומפגינים סבלנות. מחכים לרגע שבו בני הזוג ערניים, במצב רוח טוב וממוקדים בשיחה איתכם, ורק אז מעלים את הנושא.
שמרו על הטון שלכם
האם אתם מבינים למה הכוונה בטון? לפעמים אנשים לא שמים לב והטונים שלהם עולים גבוה יותר ויותר בלי לשים לב. אם לא תשימו לב לכך, אתם עלולים לפגוע בבני הזוג שלכם מאוד ולהביא אותם למצב של דמעות.
טון יכול להיות גם מאוד סובייקטיבי: אנשים שלא רגילים לצעקות כלל עשויים להרגיש שכל הרמה של קול מהווה צעקה ולהיפגע.
אם אתם רוצים לפתור את הקונפליקט בלי לפגוע בבני הזוג שלכם, השתדלו להימנע מסרקזם ומטון מזלזל, הימנעו מהרמת הקול ומטון אדיש וחסר אכפתיות.
ויכוחים דרך הודעות טקסט הם בעלי יתרונות וחסרונות כאחד: מצד אחד, הם מאפשרים לכם לשמוע את הצד של האחר ולהביע את עצמכם באופן מלא ובלי הפרעות. מצד שני, זוהי דרך בטוחה לגרום לכם ולבני הזוג שלכם לחשוב עם עצמם למה בדיוק התכוונתם או איך אתם מביעים את מה שאתם אומרים. פעמים רבות, אתם עלולים לא להבין אחד/ת את השני/יה ולהאמין שגם דברים שנאמרו בקור רוח בעצם נאמרו בכעס ובזלזול.
אם אתם מרגישים שבני הזוג לא מבינים אתכם או מבולבלים ממה שאתם כותבים בהודעות, התקשרו אליהם מיד והסבירו את עצמכם לפני שהאש תתלקח. אם אתם מרגישים שאתם או בני הזוג שלכם מדברים בטון שאינו נעים, נסו לדבר על הנושא ולשמור על טון אכפתי ומבין, שמעיד על רצון לשמור על חיוביות ולמצוא פשרה.
הפגינו כבוד
כבוד הוא חלק מהותי מכל מערכת יחסים. לפעמים, תוך כדי ריב אתם עלולים לא לשים לב ולפגוע בבני הזוג שלכם, לדבר אליהם בצורה לא נעימה ולפגוע בכבודם. חשוב לשמור על כבור הדדי כדי לשמר מערכת יחסים בריאה, לכן חשוב לעקוב אחר הקווים המנחים הבאים:
- דבקו אך ורק בנושא שעליו אתם מתווכחים כעת
- התחשבו בצרכים של בני הזוג וקחו אותם ברצינות
- אל תפריעו או תתפרצו בפני בני הזוג
- הקשיבו בסבלנות
- שמרו על קור רוח לאורך כל הדיון – אתם תמיד יכולים ללכת לצד ולהירגע כמה דקות אם אתם זקוקים להפסקה
כאשר עולה קונפליקט ביניכם ובין בני הזוג תמיד קשה להצליח ולגשר את כל הבעיות ברגע הראשון. ועם זאת, חשוב לא להיסחף ולהפוך לנסערים, אלא לזכור שמדובר בבני הזוג שאוהבים אתם וכי אתם אוהבים אותם יותר מכל דבר בעולם.
גם הזוגות המאושרים ביותר מתווכחים. זהו חלק מהחיים. זה בסדר שאתם לא מסכימים על כל דבר, כל עוד אתם מקפידים לשמור על כבוד הדדי ושומרים על להבת האהבה בוערת.
קבלו גישה לתכנית ההתפתחות האישית המתקדמת של Lifehacks, בחינם לחלוטין ל-14 ימים.
בתכנית תלמדו:
- לעצב את איכות החיים שלכם ללא פשרות
- להגדיל משמעותית את ההכנסה, לחסוך ולהשקיע
- לשפר את הבריאות, לרדת במשקל ולהיכנס לכושר גם כשנראה שאין לכם זמן
- לשפר את הכישורים הבין אישיים, לפתח מערכות יחסים חדשות ולשמר קיימות
- לשפר את התפוקה, היעילות וכוח הרצון
- להתגבר על חסמים פנימיים שמונעים מכם להצליח